1050 alüminyum alaşımı orta derecede mukavemetin gerekli olduğu genel sac metal işleri için popüler bir alüminyum sınıfıdır. Alaşım 1050, mükemmel korozyon direnci, yüksek süneklik ve son derece yansıtıcı kaplamasıyla bilinir. Çeşitli kullanım alanlarına sahip olan 1050 alüminyum alaşım Köprü Metal tarafından müşterilerine sunulan hizmetler ve ürünler arasında yer almaktadır.

1050 Alüminyum Alaşım

Alaşım genel olarak metalin en az 1 element ile belirli bir oranda karıştırılması ile elde edilmiş olan malzemelere verilen isimdir. Elde edilen söz konusu malzemenin metal karaktere sahip olması gerekir. Alüminyum alaşım kullanılacak alana göre kimyasal ya da fiziksel özelliklere sahip olabilmektedir. Bu doğrultuda kullanımı da son derece yaygındır. Her alaşım alüminyumun kendine has çeşitli özellikleri bulunmaktadır. Bu kapsamda alaşım 1050’nin de kendine has çeşitli özelliklerinin varlığından söz etmek mümkündür.

1050 Alüminyum Alaşım Özellikleri

Yukarıda da bahsedildiği gibi her alaşımın çeşitli özelliği bulunmaktadır. 1050 alüminyum alaşımın da çeşitli özellikleri vardır. Söz konusu özellikler genel olarak aşağıdaki gibidir.

  • 1050 alaşım alüminyumun en temel özelliği yorulma dayanımının yüksek olmasıdır.
  • 1050 alaşım alüminyum perçin çivisi, vidalar ve yapıştırıcılara katılması gereken alaşımdır.
  • 1050 alaşım alüminyumun dış ortamlarda yoğun bir şekilde kullanıldığını ifade etmek mümkündür.
  • Yukarıda bahsedilen özelliklerin yanı sıra söz konusu alüminyum alaşım türünün yüksek sertliğe kolay ulaşabilen özellikte olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz.
  • 1050 alaşım alüminyumun kullanım özellikleri ise; asker ve uçak sanayi, plastik ve kauçuk kalıplarında, yüksek mukavemet istenilen makinelerin parçalarında, otomotiv sanayi sektöründe, nükleer uygulamalarda yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.
  • Bu ürünler genel olarak levha, rulo, tel, ve boru şeklindedir.

1050 Alüminyum Alaşım Karakteristik Özellikleri

  • Atmosferik korozyona çok dayanıklı çok iyi şekil alabilir
  • Elektrik ve ısı iletkenliği yüksek
  • Görünümü güzel
  • Dekoratif kaplamalar için uygun
  • Kaynak kabiliyeti yüksek
  • Mekanik özellikleri düşük

Siz de bu ürünler ile ilgili detaylı bir şekilde bilgi sahibi olmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Köprü Metal ile iletişime geçerek konu ile ilgili detaylı bir şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz.

İletişim

Alüminyum ürün grubumuzda alüminyum rulo, alüminyum levha, alüminyum platina, alüminyum trapez, alüminyum profil ve alüminyum folyo ürünleri bulunmaktadır. Galvaniz ürünlerimizde ise galvaniz levha, galvaniz rulo, galvaniz profil, galvaniz şerit ve galvaniz trapez bulunmaktadır. İzolasyon ürünlerimiz ise taşyünü dış cephe levhası, taşyünü sanayi şiltesi ve camyünü ara bölme  levhası yer almaktadır. Metal işleme hizmetlerimiz ise levha kesim büküm, rulo boy kesme ve dilme, plaka ebatlama, perfore levha, lazer kesim, eloksal kaplamadan oluşmaktadır. Köprü Metal olarak tüm ihtiyaç ve taleplerinizi karşılayacak ürün ve servislerimizle ilgili detaylı bilgi almak için bilgi@koprumetal.com adresine mail atabilirsiniz,  +90 216 499 33 37 nolu telefonumuzu arayabilir veya iletişim sayfamızdan bizimle irtibat kurabilirsiniz.