5754 alaşım alüminyum Köprü Metal tarafından sunulan alüminyum ürünler arasında yer almaktadır. Makine imalat endüstrisinde işlenen parçaların yüzey kalitelerinin iyi olması ile kalitenin yükseltilmesine bağlı olarak çeşitli avantajlar elde edilir. Yüzeyin pürüzsüzlüğü özellikle piston silindir mekanizmalarında dişliler ve yataklar gibi birbirine sürtünen parçalarda büyük bir öneme sahiptir.

Alüminyum alaşımlar dünya genelinde yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Atmosferik ortamda ki korozyon direnci gün geçtikçe çeşitli uygulama alanlarında da kullanılmaya başlanmasının nedenleri arasında yer almaktadır. Endüstri alanında alüminyum konstrüksiyonlar ve çeşitli makine parçaları de genellikle kaynaklı bir şekilde kullanılmaktadır. Birleştirme işlemi için ise genellikle seçilmiş olan kaynak yöntemi ve bu yöntemlerin parametreleri mekanik özelliklerini değişime uğratır. Söz konusu değişim dizayn esnasında kaynak işleminin göze alınmasını ise zorunlu kılmaktadır.

5754 Alaşım Alüminyum Özellikleri

5754 alaşım alüminyumun çeşitli özellikleri bulunmaktadır. Söz konusu özellikler genel olarak aşağıdaki gibidir.

  • 5754 alaşım alüminyum korozyon dayanımı yüksel olan bir alaşımdır.
  • 5754 alaşım alüminyumun kaynak kabiliyeti son derece yüksektir.
  • Özellikle endüstriyel atmosfere ve deniz suyuna karşı çok daha yüksek bir dayanım seviyesi bulunmaktadır.
  • 5754 alaşım alüminyum soğuk şekillendirme için uygun olan bir alüminyum türüdür.
  • Söz konusu alaşımın yorulma dayanımı da son derece yüksektir. Bunların yanı sıra kaplama için uygun özelliklere sahiptir.
  • 5754 alaşım alüminyum kullanılırken soğuk şekillendirme de stabilize edilen formun tercih edilmesi gerekir. Bunun yanı sıra 65 derecenin üzerinde ki korumasız alanda ise korozyona çok daha yoğun bir şekilde maruz kalınma meydana gelmektedir. Uygun olmayan çeşitli ısıl işlemlerde taneler ve arasında korozyon ve stres meydana gelmektedir.
  • Ürün genel olarak çubuk, boru, levha, şerit, profil ve tel olarak sunulmaktadır.

 

En Kaliteli 5754 Alaşım Alüminyum

Söz konusu ürünlere sahip olmak ve sağladığı faydalardan yararlanmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Firmamız Köprü Metal ile iletişime geçerek bu konu ve hizmetler ile ilgili detaylı bir şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey bizimle iletişime geçmek ve aklınıza takılan tüm detayları öğrenmektir.

İletişim

Alüminyum ürün grubumuzda alüminyum rulo, alüminyum levha, alüminyum platina, alüminyum trapez, alüminyum profil ve alüminyum folyo ürünleri bulunmaktadır. Galvaniz ürünlerimizde ise galvaniz levha, galvaniz rulo, galvaniz profil, galvaniz şerit ve galvaniz trapez bulunmaktadır. İzolasyon ürünlerimiz ise taşyünü dış cephe levhası, taşyünü sanayi şiltesi ve camyünü ara bölme  levhası yer almaktadır. Metal işleme hizmetlerimiz ise levha kesim büküm, rulo boy kesme ve dilme, plaka ebatlama, perfore levha, lazer kesim, eloksal kaplamadan oluşmaktadır. Köprü Metal olarak tüm ihtiyaç ve taleplerinizi karşılayacak ürün ve servislerimizle ilgili detaylı bilgi almak için bilgi@koprumetal.com adresine mail atabilirsiniz,  +90 216 499 33 37 nolu telefonumuzu arayabilir veya iletişim sayfamızdan bizimle irtibat kurabilirsiniz.