Alüminyum levha, demir-çelik endüstrisinin bel kemiği olarak kabul edilen alüminyumun haddeleme yöntemiyle elde edilmiş formudur. İnsan yaşamının pek çok alanında kullanılan levhaların en önemli yönü dayanıklı ve kaliteli olmasıdır. Köprü Metal, sizlerden gelen taleplere cevap verirken alüminyum levhaları sizlere en iyi standartlarda sunar.

Alüminyum, doğada çok yumuşak ve dayanıksız bir formda olsa da çeşitli işlemler sonrasında daha başarılı özelliklere ulaşır. Bu noktada en önemli alternatiflerden bir tanesi olan alüminyum levhalar dayanıklılık ve şekillendirilebilirlik konusunda ilgi çekicidir. Elektriği ve ısıyı oldukça ideal şekilde iletmesi de kullanım alanlarında çeşitliliği ön plana çıkarır. Üstelik renk konusundaki çeşitliliği de dekoratif çözümleri beraberinde getirir.

Alüminyum Levhaların Kullanım Alanları

Alüminyum levhaların en önemli özelliklerinden bir tanesi kaynak kabiliyetinin çok fazla olması neticesinde arzu edilen şekilde birleştirilebilmesidir. 1 mm ila 10 mm arasında değişen kalınlıklara sahip alüminyum levhaların makine, inşaat ve otomotiv gibi farklı alanlarda kullanılması söz konusu olmaktadır. Özellikle de ulaşım araçlarının hafif olması noktasında enerji verimliliğinin ön plana çıkacağı düşüncesi ile alüminyum levha kullanılması şarttır.

Kullanım alanları oldukça çeşitli olan alüminyum levhaların tek bir şekilde üretilmesi söz konusu değildir. Bu nedenle de 5083, 6061 ve 7075 gibi farklı alaşımların tercih edilmesi alüminyum levhada çok özeldir. Siz de farklı alaşımlarla üretilen ve özellikleri çeşitlilik gösteren alüminyumlar arasından size en uygun olanı tercih edebilirsiniz.

alüminyum levha

Alüminyum Levha Neden Tercih Edilmektedir?

Alüminyum levhaların tercih edilme nedenleri oldukça çeşitlidir. Dayanıklılık, uzun ömürlülük, kolay işlenebilme özelliği ve diğer pek çok detay alüminyum levhalarla alakalı kaliteli çözümleri gündeme getirir. Bu nedenle de üretim süreçlerine uygun bir alüminyum levha tercihinde bulunmak oldukça değerlidir.

Paslanmaz çelik ve bakırın özelliklerini bir arada bulunduran alüminyumun levha formunda tercih edilmesi sektöre göre değişkenlik göstermektedir. Maliyetleri düşüren ve kaliteden taviz vermeyen çözümler için siz de alüminyum levhalardan fayda sağlayabilirsiniz.

Köprü Metal olarak beklentilerinize cevap verirken kaliteli bir sonuca ulaşmanız adına da sizlere destek oluyoruz.

Bize Ulaşın

Alüminyum ürün grubumuzda alüminyum rulo, alüminyum levha, alüminyum platina, alüminyum trapez, alüminyum profil ve alüminyum folyo ürünleri bulunmaktadır. Galvaniz ürünlerimizde ise galvaniz levha, galvaniz rulo, galvaniz profil, galvaniz şerit ve galvaniz trapez bulunmaktadır. İzolasyon ürünlerimiz ise taşyünü dış cephe levhası, taşyünü sanayi şiltesi ve camyünü ara bölme  levhası yer almaktadır. Metal işleme hizmetlerimiz ise levha kesim büküm, rulo boy kesme ve dilme, plaka ebatlama, perfore levha, lazer kesim, eloksal kaplamadan oluşmaktadır. Köprü Metal olarak tüm ihtiyaç ve taleplerinizi karşılayacak ürün ve servislerimizle ilgili detaylı bilgi almak için bilgi@koprumetal.com adresine mail atabilirsiniz,  +90 216 499 33 37 nolu telefonumuzu arayabilir veya iletişim sayfamızdan bizimle irtibat kurabilirsiniz.