Üretim süreçlerinin vazgeçilmezlerinden bir tanesi olan alüminyum levha; kalitesi ve dayanıklılığı nedeniyle oldukça özeldir. Ürün imalatı ve dekoratif çözümler noktasında dikkatleri çeken alüminyum levhaların nasıl üretildiği ve ne tür özellikler taşıdığına daha yakından bir bakalım!

Alüminyumdan imal edilen levhaların üretiminde haddeleme yöntemi kullanılmaktadır. İnce bir forma geldiğinde sac, kalın olduğunda plaka olarak adlandırılmaktadır. Bu yönüyle güçlü bir alternatif olan alüminyum levha; korozyona karşı güçlü ve şekillendirme noktasında oldukça başarılıdır. Elektrik ve ısı iletkenliği de oldukça iyi olan alüminyum levhaları kullanarak üretim süreçlerinize uygun çözümler elde edebilirsiniz.

alüminyum levha

Alüminyum Levha Hangi Alanlarda Kullanılmaktadır?

Alüminyum levhalar kullanıldıkları alanlar bakımından da oldukça özel alternatifler olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle de bir levha satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus kullanım alanlarını iyi bilmektir. Aşağıda alüminyum levha kullanımı ile alakalı başlıca alanları inceleyebilirsiniz.

  • Reklam, otomotiv ve makine üretiminde tercih edilmektedir,
  • Kalıp tasarımında kullanılmaktadır,
  • Ulaşım araçlarının hafif olması amacıyla tercih edilmektedir,
  • Gemi ve uçak yapımında en önemli malzemelerden bir tanesidir,
  • Silah ve savunma sanayisinde kullanılmaktadır.

Farklı kalınlık ve özelliklere sahip olması alüminyum levha kullanımını çeşitlendirmektedir. Siz de bir üretici ya da tedarikçi olarak alüminyum levhalarla alakalı taleplerinizi doğru belirlemeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Alüminyum Levhaların Teknik Özellikleri Nelerdir?

Levhaların teknik özellikleri ile alakalı detaylara bir göz atarak size en uygun seçeneklerin neler olduğuna bir göz atabilirsiniz.

  • Kalınlık değerleri farklı olduğundan çeşitli ürünler için tercih edilebilmektedir,
  • Çevresel faktörlere karşı oldukça dirençli olduğundan güçlü bir malzemedir,
  • Renk ve desen konusunda pek çok ihtiyaca cevap verebilecek niteliktedir,
  • Isı ve elektrik iletkenliği iyi olduğundan bu konuda enfes bir çözüm olmayı başarır,
  • Farklı uygulamalara uygun bir şekilde kaliteli çözüm sunar,
  • Kolay kolay deformasyona uğramaması sayesinde uzun yıllar kullanıma uygun bir seçenek olmayı başarır.

Siz de alüminyum konusunda en özel seçeneklerden bir tanesini kullanmak mı istiyorsunuz? O halde Köprü Metal ile beklentilerinize cevap alabilirsiniz. Firmamız ihtiyaç duyduğunuz her çözüme kaliteli ve yüksek standartlarda çözümler vaat eder.

Bize Ulaşın

Alüminyum ürün grubumuzda alüminyum rulo, alüminyum levha, alüminyum platina, alüminyum trapez, alüminyum profil ve alüminyum folyo ürünleri bulunmaktadır. Galvaniz ürünlerimizde ise galvaniz levha, galvaniz rulo, galvaniz profil, galvaniz şerit ve galvaniz trapez bulunmaktadır. İzolasyon ürünlerimiz ise taşyünü dış cephe levhası, taşyünü sanayi şiltesi ve camyünü ara bölme  levhası yer almaktadır. Metal işleme hizmetlerimiz ise levha kesim büküm, rulo boy kesme ve dilme, plaka ebatlama, perfore levha, lazer kesim, eloksal kaplamadan oluşmaktadır. Köprü Metal olarak tüm ihtiyaç ve taleplerinizi karşılayacak ürün ve servislerimizle ilgili detaylı bilgi almak için bilgi@koprumetal.com adresine mail atabilirsiniz,  +90 216 499 33 37 nolu telefonumuzu arayabilir veya iletişim sayfamızdan bizimle irtibat kurabilirsiniz.